Så fungerar drömvinsten hos Svenska Spel

Drömvinsten hos Svenska Spel är en typ av hasardspel där du ska lyckas med att pricka in sju rätt på Lotto samt minst två rätta Jokernummer. Spelet har en vinstpott som lägst ligger på hela 75 miljoner kronor. Potten byggs på och ökar med en till två miljoner varje vecka.

Då Drömvinsten inte har något så kallat vinsttak kan vinsten i princip bli hur hög som helst. Spelet är mycket populärt, inte minst på grund av att det då är enkelt, relativt billigt och chansen att vinna stort finns. Svenska spel introducerade spelet år 2005. Då låg vinstpotten på minst 50 miljoner.

Lyckliga vinnare från hela landet

Sedan starten år 2005 har Drömvinsten gjort 29 personer till mångmiljonärer. Den högsta vinsten låg på 237 697 528 kronor och gick till en förmodat lycklig vinnare i Norrköping den 20 april år 2013. Den lägsta summan som lottades ut låg på 59 590 245 kronor till en vinnare i Täby utanför Stockholm.

Sannolikhet att vinna på Drömvinsten är 1 på 337 915 578 per lottorad. Statistiskt bör denna vinst falla ut var 40:e vecka. Eftersom det är slumpen som avgör kan beräknad statistik skilja sig från verklighetens utfall. År 2010 var ett riktigt turår då Drömvinsten föll ut hela sju gånger. Året innan hade dock ingen vunnit.

Hur du spelar

För att spela Lotto med Drömvinsten kan du exempelvis klicka dig in på Svenska Spels hemsida och skapa ett spelkonto. Då kan du lämna in din lottokupong digitalt. Önskar du hellre lämna in en fysisk kupong ska du titta efter kiosker och spelbutiker som bedriver ett samarbete med Svenska Spel.

Oavsett hur du spelar måste du vara minst 18 år och ha giltig legitimation. Du kan rätta din rad på Svenska Spels hemsida eller lämna in din fysiska kupong för rättning i en spelbutik. Dragningen sker två gånger i veckan, på onsdagar och på lördagar då den visas på TV4.